Admin 0 Yorum
2 Ay Önce

Mavi Anemon Yağı Faydaları

Mavi Anemon Yağı Faydaları – Mavi anemon yağı, mavi anemon bitkisinden elde edilen ve çok eski yıllardan beri özellikle güzellik amacıyla kullanılan bitkisel bir yağdır. Başta cilt sağlığı olmak üzere saç, göz çevresi ve genel vücut sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. İçeriğinde etkili antioksidanlar, vitaminler ve kimyasal bileşenler barındıran bu yağ özellikle dermatolojik olarak oldukça etkilidir. Mavi anemon yağı faydaları açısından öyle bir öneme sahiptir ki son yıllarda birçok kozmetik ürünün ana bileşenleri arasında yerini almıştır.

 

Mavi Anemon Çiçeği

Mavi anemon çiçeği, asıl adı Manisa lalesi olan anemonun mavi olanıdır. Hediye olarak kullanıldığında anlamı beklenti ve umudu ifade eder. Yunancada ruh, canlılık anlamına gelen bu çiçek, tazelik ve gençlik anlamlarını da taşır. Anemon çiçeği, zengin renk ve çok farklı çeşitlere sahip bir bitkidir. Cinsine göre ilkbahar veya sonbaharda dikilir. Güneş veya hafif gölgede yetiştirmek mümkündür. Şubat’tan Eylül’e kadar çiçek verir. Anemon çiçeği 15 ila 20 santimetre uzunluğundadır. Gövdeli yaprağa sahiptir ve çiçeklerinin ortasında çiçek özü bulunmaktadır. Çiçek özünde uçucu yağ özelliği olan 103 farklı aktif madde vardır. İngiltere, İskoçya, Japonya, Brezilya gibi ülkelerde sanayi amaçlı yetiştirilen mavi anemon çiçeği ülkemizde Manisa, İzmir, Aydın ve Antalya bölgelerinde bulunmaktadır.

Mavi Anemon Yağı Nedir?

Mavi anemon yağı, mavi anemon bitkisinden damıtılarak elde edilen bir bitkisel yağdır. Bu yağ, vücudun doğal mekanizmasını değiştirmeden çalışır. Yüz ve boyunda oluşan ince çizgilerin, derin kırışıklıkların azalmasına ve cildin pürüzsüzleşmesine yardımcı olan etkili bir üründür. Koyu cilt lekeleri, akne ve sivilce izleri, yaşlanma lekeleri, doğum sonrası kusurlar için büyük faydalar sağlayabilir. Mavi anemon yağı kokusu, çiçeğiparfüm yapımında da kullanıldığı için oldukça hoştur.

Mavi Anemon Çiçeği Yağı Nelere İyi Gelir?

Mavi anemon çiçeği yağı, içeriğindeki antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve aktif maddeler ile vücut sağlığı için çok faydalıdır. Vücut üzerindeki bilinen en önemli faydası iltihabı önlemesidir. Peki, mavi anemon çiçeği yağı nelere iyi gelir?

  • Solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • İltihap, virüs, mantar ve bakterilerle savaşır.
  • Kan dolaşımını düzenler.
  • Vücuttaki kas kalitesini artırır
  • Artrit şikâyetlerini hafifletir.
  • Bilişsel işlevi geliştirir.
  • Cildi besler ve güzelleştirir.
  • Saç dökülmesini yavaşlatır.

Bu yağ genel vücut sağlığı için son derece faydalı bir üründür. Özellikle saç ve cilt sağlığı üzerinde mucizevî etkilere sahip olduğu için kozmetik sektöründe oldukça önemli bir yere sahiptir. Önemli bir özelliği de kas gevşetici olmasıdır.  Yağın bu özelliği kas spazmlarını ve sinir kasılmalarını önlemede önemli bir payı vardır. Öte yandan yağın bilinen herhangi bir yan etkisi de bulunmamaktadır.

Mavi Anemon Çiçeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Yağın nelere iyi geldiğini bilmenin yanı sıra nasıl kullanılacağını bilmek de önemlidir.  Peki, mavi anemon çiçeği yağı nasıl kullanılır? Yağı bir pamuk yardımıyla doğrudan yüze veya cilde sürebilirsiniz. Mavi anemon yağının cilde sürülmesi halinde hafif bir yanma hissi oluşabilir. Ciddi bir kızarıklık veya tahriş meydana gelirse alerji ihtimalinizi düşünerek kullanımı sonlandırabilirsiniz. Mavi anemon çiçeği yağı saça doğrudan uygulanabilir veya birkaç damla yağı kullandığınız şampuanın ekleyerek de kullanabilirsiniz. Üst solunum yolu hastalıkları için mavi anemon çiçeği yağını sıcak suya ilave edip buharını soluyabilirsiniz.

Mavi Anemon Yağının Hastalıklara Etkisi

Mavi anemon yağının hastalıklara etkisi oldukça olumludur. Mukus açıcı özelliği ile burun ve boğazdaki tıkanıkları temizler. Mavi anemon çiçeği yağını solumak, solunum yollarındaki tıkanıklığın ortadan kalkmasını sağlar. Antiseptik, antienflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri ile iltihap, virüs, mantar ve bakterilerle savaşır. Böylece enfeksiyon oluşumunu önler. Mevcut enfeksiyonların etkisini de hafifletir. Yağın içeriğindeki bileşenler, kan dolaşımını düzenlemede oldukça etkilidir. Yapılan bir araştırmada mavi anemon çiçeği yağı ile düzenli olarak masaj yapan kişilerin kalp krizi geçirme riskinin yüzde 44 oranında azaldığı tespit edilmiştir. Artrit hastalığı sonucu meydana gelen eklem ağrıları ve şişlik gibi semptomları hafifletir.

Mavi Anemon Yağının Cilde Faydası

Cildi besleyip güzelleştirdiği için kozmetik sektöründe oldukça önemli bir yere sahip olan mavi anemon yağının cilde faydası saymakla bitmez. İçerdiği bileşenlerle sivilce ve akne ile savaşır. Kırışıklıkları azaltır, cildin sıkılaşmasını sağlar. Cildi besler, nemlendirir ve onarır. Cilt lekelerini yok eder, döküntüleri, yanık ve yara izlerini iyileştirir. Egzama ve sedef gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelir, kaşıntıyı giderir. Ciltteki kan dolaşımından en üst düzeyde verim almak için mavi anemon yapını cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Mavi Anemon Yağının Saçlara Faydası

Mavi anemon yağının saçlara faydası asla atlanmaması gereken bir ayrıntıdır. Cilt için ne kadar önemliyse saç için de o denli önemli olan bu yağın saça en önemli faydası dökülmeyi yavaşlatmasıdır. Öte yandan kepek oluşumunu önler. Yıpranan saçları onarır ve canlandırır, saç derisini nemlendirir. Saça düzenli olarak uygulanması halinde saçın normalden daha hızlı uzamasını sağlar.

Mavi Anemon Yağının Beyne Faydası

Yapılan araştırmalar mavi anemon yağının beyne faydası olduğunu da ortaya çıkarmıştır. Araştırmalara göre mavi anemon çiçeği yağı kokusu, beynin sinir sistemini uyarıp hafızanın ve konsantrasyonun gelişmesine yardımcı oluyor. Kısacası bilişsel işlevi geliştiren mavi anemon yağı, verimli bir çalışma yapılmasını destekler. Ayrıca stres ve kaygı gibi olumsuz faktörlerin vücuda olan etkilerini azaltır.

Bu içeriği beğendin mi?

Sürükle ve bu içeriği puanla!

  • Berbat 0
  • Ehhhhh 0
  • Eğlenceli 0
  • Harika 0
  • Bayıldım 0
Yorumlar 0

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.